Om Gulv og Takteknikk AS

Gulv og Takteknikk AS ble etablert i 1978 og er i dag et bransjeledende, rendyrket og helspesialisert selskap innen satsningsområdet: Underlag for sport og fritid.

Vi har hovedvekt på moderne og biomekanisk utviklede sportsgulvløsninger på PU/polyurethanebasis – såkalt PU/gummielastisk sportsgulv. Vi arbeider over hele landet og opererer som et integrert entreprenørselskap med egen montasjeavdeling med faste, spesialopplærte montører og produktutviklere.

_DSC0902

Vår målsetning

Vår målsetning har hele tiden vært å kunne levere et førsteklasses sluttprodukt av beste kvalitet. Ved å representere markedets ledende produsenter og systemutviklere med så vel finansielle som forskningsressurser, har vi vært rimelig trygge på kvaliteten av de produkt vi har tilbudt markedet, der det har vært viktig å prioritere sportsgulv og sportsdekker med stikkord:

 • Førsteklasses sportslige egenskaper
 • Alle produkt skal tilfredsstille gjeldende, norske krav og/eller være typegodkjent.
 • Lang levertid
 • Minimale driftskostnader
 • Stor bruksbredde (flerbruk) også utenomidrettslige aktiviteter!
 • Biomekaniske utviklede og korrekt oppbyggete konstruksjoner – kfr friksjons- og deformasjonsforløp
 • Komplette nøkkelferdige anlegg
 • Driftsmanualer der service og driftsplaner/analyser ligger fastlagt i et FDV-opplegg
 • Miljøprofilerte produkt i så vel montasje- som brukerfasen
 • Egenutviklede renholds- og vedlikeholdsprodukt, tilpasset våre produkt
 • HMS – Helse- og miljø vil i tiden som kommer bli et konkurransefortrinn i de bedrifter som bidra aktivt. Vi tilfredsstiller myndighetene krav til HMS/internkontroll så vel internt, som på de byggeplasser vi arbeider. I tillegg holder vi våre kunder og samarbeidspartnere informert i form av info-brev og dokumentasjon.
 • Opplæring av driftspersonale
 • Godkjent/anbefalt av de internasjonale særforbund, der dette er relevant
 • ISO-godkjent for produksjon og miljøet i den grad fabrikkene ligger i slike området der dette er relevant

Produsenter/produktutviklere

Vi representerer flere ledende internasjonale produsenter med PULASTIC syntetisk sportsgulvkonsept som hovedlinje i vårt brede sportsgulvprogram. (Se også: Våre leverandører).

Alle PULASTIC relaterte polyurethanegulv/system er basert på den etter hvert vel- og anerkjente PU/gummi-elastiske teknologien, som vi var de første til å introdusere i hele Skandinavia i 1977/78. PULASTIC system bygger på, og har alltid basert seg på rene og høykvalitets produkt, bestående av prefabrikkerte gummidempere/pads med relativt høy densitet, med et lagvis oppsparklet (for hånd) PU/polyurethanesjikt – flytende og i en kontinuerlig “vått i vått” operasjon, slik at overflaten får en solid og varig elastisk sliteflate uten skjøter og fuger. Innen dette område kan vi tilby en rekke varianter og system tilpasset definerte brukergrupper og sviktversjoner.

Aloysius_College_Hilversum

Økonomi

Vi har solid og trygg finansiell forankring – viktig mht trygghet rundt garanti og service.

Montasje/entreprise/gjennomføring/FDV/HMS

Vårt selskap utfører alle innkomne oppdrag via vår montasjeavdeling, der alle montører er fast ansatt med arbeidskontrakter ihht offentlig regelverk.

Alle montører gjennomgår intern og ekstern opplæring, og er utstyr med arbeidstilsynets
ID-Byggekort.

Rådgiving

Vårt generelle råd er:
Invester mer i et idrettsgulv enn det som ligger i de norske minimumskrav fra KUD.

Det mangler mye kunnskaper om vårt fagfelt inklusive gjeldende regelverk. Vi har bred ingeniørkompetanse og lang “fartstid” innen dette område, og samarbeider ofte med interesserte rådgiver, arkitekter og byggherrer der det er uttrykt ønske om å levere et optimalisert sport- og/eller flerbruksgulv.

Produktbredde

Utfordringen ligger i at det alt vesentlige av idrettshaller i Norge er av type flerbruksanlegg eller såkalt multifunksjonelle hallbygg. I noen tilfelle ønskes også helt spesielle aktiviteter inn, som f.eks. friidrett med piggsko.

Dette var tidligere et problem, da piggskorelaterte idrettsgulvflater hadde for høy friksjon. I 1991 leverte/introduserte vi PULASTIC SP lavfriksjons sportsgulv/polyurethanegulv i Norges Idrettshøyskoles hovedhall på Sogn i Oslo og i Riksanlegg for friidrett – Stange/Stangehallen – totalt ca 10.000 m2 . Siden den gang har vi levert ca 80.000 m2 med dette system i Norge.

Vi leverer PULASTIC spesialutviklede sportsgulv system for alle typer idrettsaktiviteter, samt varianter av PULASTIC system for utenomidrettslige flater, under fellesbetegnelsen PULASTIC SOLID-LINE, for klasserom, ganger, oppholdsrom, lagerrom, bibliotek etc. Dette er solide “in situ” produserte og svært slitesterke syntetiske overflater uten sveise skjøter med lavere friksjon enn de ordinære sportsgulv, og krever ikke etterbehandling som bl.a. PVC/vinylgulv. Mer om dette under produkter.

Aloysius_College_Hilversum

 

Leverandører og samarbeidspartnere

 • SIKA Nederland B.V. – Holland, et heleiet datterselskap i det sveitsiske storkonsern SIKA.
  Sika Pulastic produserer det kjente syntetiske sportsgulv varemerket PULASTIC, som har blitt et begrep internasjonalt og også i Norge hva angår idrettsfunksjonelle egenskaper og levetid. Markedsleder.
 • BOEN Sport
  Produsent og systemutvikler av sportsparkett og høykvalitets undergulvkonstruksjoner i kombielastisk oppbygninger.Gulv og Takteknikk AS har enerett i Norge på Boens unike og patenterte flateelastiske undergulv i kombielastisk og flateelastisk oppbygget og virkende sviktversjoner:
  Boflex Champion med laveste og luftede underkonstruksjon, og som tåler høyeste mekaniske lastpåkjenninger.
 • Top-Sport GmhH – Tyskland
  Leverandør og systemutvikler av kombi- og flateelastisk sportsgulvløsninger, samt undergulvkonstruksjoner for samme system.
 • Bioprotector AS
  Leverandør og distributør av anbefalt renholdssystem for PULASTIC syntetiske sports-/flerbruksflater: PURGOPLAY. Dette renholdssystem har vi selv vært med på å utvikle, langtidstestet og kvalitetssikret ved Sika Pulastic hovedlaboratorium i Deventer, Holland. Et effektivt renholds- og vedlikeholdssystem som er friksjonsregulerende og som forlenger overflatens levetid betydelig.

Gulv og Takteknikk AS arbeider også internt kontinuerlig med utvikling og optimalisering av nye og eksisterende system, samt nye detaljer som skal gi idrettsgulvet forlenget levetid og bedre mekaniske og idrettsfunksjonelle egenskaper.

 

 

 

Kontakt oss

 

 

 

 

DSCF1924

 

DSC_1872-EvenFoto-lavoppl

 

_DSC0579

 

DSCF1917

 

300+

 

DSCF2026

 

o

 

o

 

o

 

o

o

 

o

 

o

 

o

 

logo